woensdag 1 oktober 2014

Dag 2: Waregem

Voor sommigen startte de dag al wat vroeger dan de wekker. En voor anderen duurde het even voordat de juffen en de meesters hen wakker kregen.
Na een stevig ontbijt trokken we naar buiten voor een fotozoektocht. We deden ook verschillende leuke spelletjes buiten. We speelden trefbal, hier noemen ze dat 'tussen 2 vuren'.

Vervolgens kregen we weer een lekkere maaltijd voorgeschoteld. Van het restaurant stapten we regelrecht de bus op want er stond ons een namiddagje 'Wereldoorlog 1' te wachten.
We startten in Passendale. Hier bezochten we in kleine groepjes het museum. We mochten heel veel dingen zien, doen en ervaren: helmen opzetten, geweren vasthouden, verschillende uitrustingen proberen en zelfs enkele gassen ruiken. We bezochten de dugouts en wandelden door de loopgraven. We waanden ons echte soldaten.

Na  het bezoekje in Passendale gingen we naar het Tyne Cot Cemetery. We waren onder de indruk van de vele graven. Ook het bezoekje aan de Menenpoort liet een hele indruk achter.

Na de leerrijke namiddag mochten we genieten van lekkere frietjes van de frituur en maakten we deel uit van de indrukwekkende Last Post onder de Menenpoort. We mochten zelfs een krans leggen om de vele gesneuvelden te herdenken.

Na de busrit nog een vlugge douche en ons bedje in en kijken we uit naar weer een leuke dag ...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kriebelbeestjes

Na een week samen spelen, ravotten en slapen, is het aangeraden om het hoofd van uw zoon of dochter na te kijken op hoofdluis. Gelieve dit d...