donderdag 1 oktober 2015

Dag 2: Waregem

Vanochtend werden we al vroeg gewekt. Er waren al een aantal leerlingen die hun oogjes na de eerste nacht al moeilijk open kregen. We kregen een lekker ontbijt met cornflakes, gekookte eitjes, boterhammen, ... 
Na het ontbijt maakten we ons klaar voor een estafettespel. 

Na het spel kregen we lekker middageten. We aten stoofvlees met aardappelen en appelmoes. En als dessert kregen we een lekker stukje cake. 
Met een vol buikje stapten we op de bus. We reden naar Passendale. 
Daar bezochten we een museum over de Eerste Wereldoorlog. We mochten ruiken aan mosterdgas. We mochten een geweer vasthouden en een helm opzetten. 
Het was een heel interessant museum. Na het museum gingen we naar het Tyne Cot Cemetery. Erg indrukwekkend om al die witte grafstenen te zien. Er liggen 12000 soldaten begraven op het kerkhof. 


Na het kerkhof reden we naar Ieper. Daar wachtten in frituur 't Kattekwaad onze frietjes op ons. Mmm.... De frietjes smaakten heerlijk. Daarna gingen we naar de Menenpoort. We moesten een uurtje wachten. Er waren 3 leerlingen die een krans mochten leggen. Ook dit was indrukwekkend om mee te maken. Tijdens de Last Post was het muisstil onder de Menenpoort. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kriebelbeestjes

Na een week samen spelen, ravotten en slapen, is het aangeraden om het hoofd van uw zoon of dochter na te kijken op hoofdluis. Gelieve dit d...